بی اختیاری ادرار یکی از مشکلات شایع در میان خانم ها و آقایان محسوب می شود، وجود این بیماری علاوه بر مشکلات زیادی که می تواند به همراه داشته باشد عدم درمان به موقع آن منجر به ایجاد عوارض خواهد شد اگر درمورد درمان بی اختیاری ادرار اطلاعاتی کافی ندارید حتما تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

علت بی اختیاری ادرار
از جمله دلایلی که می تواند در ابتلا به بی اختیاری ادرار دخیل باشد به شرح زیر می باشد:
یائسگی
بارداری
بالا رفتن سن
بیماری عصبی
استرس
بیشتر بخوانید=> درمان خشکی واژن
انواع این عارضه
در حالت کلی بی اختیاری ادرار شامل دو نوع استرسی و ترکیبی است که در این بخش توضیحات مختصری در مورد هریک از آن ها خواهیم داد.
بی اختیاری ادرار ترکیبی
یکی از علت های رایج این بیماری مشکلات نورولوژیک است که با مبتلا شدن به آن فرد به تکرر ادرار دچار خواهد شد.
بی اختیاری ادرار استرسی
این نوع از بی اختیاری ادرار در اثر انجام فعالیت های سنگین بدنی، زایمان، بالا رفتن سن، ژنتیک اتفاق می افتد، که به طور معمول خانم های بالای ۴۰ سال به آن دچار می شوند.
بی اختیاری ادرار چگونه تشخیص داده می شود؟
در جواب این سوال باید اشاره کرد که برای تشخیص لازم به انجام معاینات لگنی توسط پزشک است و بعد برای بررسی دقیق تر آزمایش هایی چون تست نوار مثانه، سونوگرافی، آزمایش ادرار برای شما تجویز خواهد شد.
در انتها زمانی که بیماری تشخیص داده شد لازم است تا از بهترین روش درمانی با توجه به شرایط جسمانی فرد استفاده شود.
روش های درمان این مشکل
برای درمان بی اختیاری ادرار ابتلا لازم است تا به یک دکتر زنان خوب در تهران مراجعه کنید تا از طریق معاینه شدت بیماری به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد تا از این طریق بتوان روش درمانی مناسبی را در نظر گرفت.
از جمله روش های درمان بی اختیاری ادرار که یکی از انواع بیماری شایع زنان است می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برای کنترل این بیماری پزشک ممکن است مصرف داروهایی چون آنتی بیوتیک را برای جلوگیری از عفونت تجویز کند علاوه بر آن انجام هورمون تراپی و استروژن آن هم به صورت شیاف یا حلقه می تواند در درمان بسیار موثر باشد.
تقویت عضلات کف لگن یکی از تمرینات معروف محسوب می شود ولی توجه داشته باشید که به طور معمول انجام این ورزش در افراد جوان تر پیشنهاد می شود چرا که در این دوران آسیب دیدگی لگن کمتر خواهد بود.
استفاده از روش جراحی به منظور درمان بی اختیاری ادرار آخرین روش محسوب می شود و زمانی که با دیگر روش درمانی گفته شده نتوان مشکل را برطرف کرد پزشک از این روش استفاده می کند.
از دیگر روش های درمان بی اختیاری ادرار بوتاکس است که لازم است حتما تحت نظر یک پزشک با تجربه تزریق شود. استفاده از این روش درمانی از انقباض این عضلات جلوگیری کرده در نتیجه باعث شده تا نیاز به تخلیه ادرار در فرد کمتر شود.
یکی از روش های موثر غیر از جراحی استفاده از لیزر مونالیزا تاچ یا لیزر آنجلا می باشد که به طور معمول برای خانم های مسن استفاده می شود. استفاده از این روش درمانی منجر به استحکام و تقویت عضلات کف لگن شده و از نشت ادرار غیر ارادی جلوگیری می کند.
استفاده از تکنولوژی RF یکی از تکنولوژی های جدید برای درمان محسوب می شود که علاوه بر تقویت و کلاژن سازی واژن منجر به جوانسازی ناحیه تناسلی نیز خواهد کرد.
رعایت رژیم غذایی برای درمان
توجه داشته باشید رعایت یک تغذیه مناسب و اصولی کمک می کند تا شدت بیماری را به نسبت کاهش دهد مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشد:
- مصرف سبزیجات مثل کلم، شاهی، شلغم و …. به شدت توصیه می شود.
- بهتر است تا از ایجاد یبوست جلوگیری کرده چرا که افزایش بی اختیاری ادرار بسیار موثر است.
- شب ها از خوردن آب و چای خودداری کنید.
- اگر احساس خارش یا التهاب داشتید از مصرف مواد غذایی التهاب زا و محرک خوددارى کنید.
- اگر داروهای ضد افسردگی مصرف می کنید بهتر است در مورد ادامه مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید.
- مصرف نوشیدنی های الکلی و گازدار را محدود کنید.
- مایعات را در طول روز به مرور زمان مصرف کنید.

کلام آخر
بی اختیاری ادرار جزء یکی از شایع ترین بیماری های زنان محسوب می شود که یکی از علت های آن استرسی است. توجه داشته باشید که روش های درمانی موثری برای این بیماری وجود دارد که انتخاب هر کدام از آن ها بستگی به میزان عود بیماری خواهد داشت.
سلام خانم دکتر می خواستم بدونم آیا بی اختیاری ادرار با قاعدگی هم ارتباطی داره و از رو اون هم میشه متوجه وجود اختلال شد ؟
سلام
بی اختیارى اگر مرتبط با اختلالات هورمونى باشه ممکنه همراه بابی نظمى قاعدگی هم باشه
و یا تو مواردی مثل فیبرومهاى رحمى که به دستگاه ادرارى فشار میارند همراهى با مشکلات قاعدگی هم دیده میشه